Ακτινολογικό

Εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα, πραγματοποιεί υπέρηχους, Triplex αγγείων, μέτρηση οστικής πυκνότητας και μαστογραφίες.

Στο Ακτινολογικό Τμήμα λειτουργούν σύγχρονα μηχανήματα που εξασφαλίζουν ακριβή αποτελέσματα στις εξετάσεις σας. Στο διαγνωστικό μας κέντο πραγματοποιούνται:

  • Yπέρηχοι άνω και κάτω κοιλίας (ήπατος, χοληφόρων, παγκρέατος, σπληνός, νεφρών, ουροδόχου κύστεως, προστάτου, μήτρας-ωοθηκών)
  • Υπέρηχοι επιφανειακών οργάνων (θυρεοειδούς, οσχέου, μαλακών μορίων)
  • Υπέρηχοι Μαστού
  • Triplex Αγγείων τραχήλου (καρωτίδων-σπονδυλικών αρτηριών)
  • Triplex Αρτηριών και φλεβών άνω και κάτω άκρων
  • Triplex Νεφρικών αρτηριών
  • Ενδοκολπικό μήτρας-ωοθηκών
  • Παρακεντήσεις και βιοψίες όλων των οργάνων με υπερηχογραφική καθοδήγηση
  • Εξετάσεις με χρήση σκιαγραφικών υπερήχων

Στο Ακτινολογικό Τμήμα λειτουργεί υπερηχογράφος μαστού καθώς και μαστογράφος Metaltronica FLAT SE για τον πλήρη διαγνωστικό έλεγχο του μαστού με υπερηχογράφημα και κλασσική/ψηφιοποιημένη μαστογραφία.

Η Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας ή DXA (Dual-Energy X-Ray Absorptiometry) αποτελεί μια ειδική εξέταση που προσφέρει το κέντρο μας. Είναι η εξέταση κατά την οποία γίνεται χρήση των ακτίνων Χ για τον προσδιορισμό της οστικής μάζας. Θεωρείται η καλύτερη εξέταση για τον έλεγχο της οστικής πυκνότητας και χρησιμοποιείται ευρέως στη διάγνωση της οστεοπόρωσης. Μια μέτρηση οστικής πυκνότητας δείχνει αν κάποιος έχει φυσιολογική οστική πυκνότητα, χαμηλή οστική πυκνότητα ή οστεοπόρωση. Όσο χαμηλότερη οστική πυκνότητα έχετε τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος κατάγματος. Οι απλές («κλασικές») ακτινογραφίες δεν μπορούν να διαγνώσουν την χαμηλή οστική μάζα και σε καμία των περιπτώσεων δεν αντικαθιστούν την μέτρηση οστικής πυκνότητας. Οι απλές ακτινογραφίες μπορεί να δείξουν οστεοπόρωση μόνο όταν η νόσος βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Συστήνεται η διενέργεια μέτρησης οστικής πυκνότητας σε γυναίκες άνω των 65 ετών, άνδρες άνω των 70 ετών, άτομα που έχουν υποστεί κάταγμα σε ηλικία άνω των 50 ετών, γυναίκες σε εμμηνόπαυση με παράγοντες κινδύνου, μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες κάτω των 65 ετών με παράγοντες κινδύνου και άνδρες 50 έως 69 ετών με παράγοντες κινδύνου. Επίσης, μπορεί να απαιτηθεί να γίνει μέτρηση σε περιπτώσεις όπως σπονδυλική στήλη με εμφανές κάταγμα ή απώλεια οστικής πυκνότητας, εμμένον άλγος στην πλάτη ή οσφυϊκή χώρα με πιθανό κάταγμα στην σπονδυλική στήλη, απώλεια ύψους άνω των 1,3 εκατοστών μέσα σε χρονικό διάστημα ενός έτους, συνολική απώλεια ύψους άνω των 4 εκατοστών (από το αρχικό ανάστημα του ατόμου). Αν ανήκετε σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.

Γενικά στο ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΝ VITA πραγματοποιούνται ψηφιοποιημένες ακτινογραφίες κάθε μορφής. Διαθέτουμει εξοπλισμό πανοραμικής – κεφαλομετρικής απεικόνισης καθώς και ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΩΝ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ. Οι κινητές μονάδες μας επισκέπτονται τους ασθενείς σε οποιοδήποτε χώρο τους ζητηθεί όλο το 24ωρο και διενεργούν ψηφιακές ακτινογραφίες υψηλής ευκρίνειας με ιδιαίτερα χαμηλή δόση ακτινοβολίας.Η παράδοση των αποτελεσμάτων και η γνωμάτευση του Ιατρού Ακτινολόγου είναι άμεση, οι ασθενείς παραλαμβάνουν τις εξετάσεις τους, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα εγγραφής σε cd ή dvd για προβολή σε οποιοδήποτε υπολογιστή. Η γνωμάτευση και οι ακτινογραφίες αποστέλλονται με (e-mai) στον θεράποντα Iατρό.

Στο Ακτινολογικό Τμήμα επίσης λειτουργεί προηγμένο μηχάνημα για τη διενέργεια ψηφιακών-αναλογικών, πανοραμικών-κεφαλομετρικών ακτινογραφιών.